Fesleğen Pesto Sos
2023-09-17 00:52:19 - Yemeklik.com.tr
Makarna, sandviç, tavuk, et, dip sos ve birçok tarifte kullanabileceğiniz fesleğen pesto sosun yapımı da oldukça pratik. Sosun tarifi benden, neyle kullanacağınızın yaratıcılığı sizden.
Fesleğen Pesto Sos Tarifi İçin Malzemeler- 1 Bağ Taze Fesleğen Yaprakları
- 1 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık
- 1 Yemek Kaşığı Toz Parmesan
- 1 Diş Sarımsak
- 1 çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 çay Kaşığı Tuz
- Kaynayan suya biraz tuz atın tekrar kaynayınca fesleğenleri atın.
- Hafif yumuşadıkları anda(yaklaşık 30 saniye sürecektir) fesleğenleri çıkartın ve buz dolu su kabına koyun. (Sosun rengini koruması için bu işlemi yapıyoruz. Önemli!) Suyunu süzün.
- Rondoya fesleğen, tuz, parmesan peyniri, dolmalık fıstık ve sarımsağı koyun ve rondoda 1-2 tur çekin.
- Zeytinyağını(5 yemek kaşığı ile başlayabilirsiniz) azar azar ilave edin ve rondodan çekmeye devam edin. Bütün malzemelerin miktarında kendi zevkinize göre değişiklik yapabilirsiniz. Afiyet olsun.