Fasulye Piyazı Tarifi
2023-09-16 16:13:59 - Yemeklik.com.tr
Tek başına bir öğün olarak tüketebileceğiniz, oldukça pratik bir ... Kuru fasulye piyazı tarifi ile akşam yemeklerinde yanına bir yancı olarak enfes bir salata yapmaya hazırlanın. Bol sirke, bol limon ve taze sebzeler ile kuru fasulyeleri birleştirecek; , kebabın yanına rengarenk bir salata koyacaksınız. Dilerseniz bir dilim ekmekle gün içinde kendisini tüketebilir, ara öğünlerinizi lezzetlendirebilirsiniz.
Kuru fasulye piyazı tarifi, lezzet dolu olmasının yanı sıra oldukça da ekonomik! Sebzeleri çabucak bulabilir, kuru fasulyelerinizi önceden hazırlayıp buzlukta tutabilirsiniz. yapacağınız zaman dolaptan alıp, sebzeleri çabucak doğrar ve hızlıca yemeğe hazır edersiniz.
Bir parça ekmek koparın, piyazın yanından akan suyuna bandırın, ardından bolca bir kaşık ile yemeğinizin keyfine varın. Sofralarda çabucak bitecek, kaşık kaşık gidecek fasulye piyazı için mutfağa buyurun.
Fasulye Piyazı Tarifi Tarifi İçin Malzemeler- 2 Su Bardağı Haşlanmış Kuru Fasulye
- 1 Adet Soğan
- 1 Adet Domates
- 1/3 Demet Maydanoz
- 1 çay Kaşığı Sumak
- 1 çay Kaşığı Pul Biber
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Tuz
- Sosu İçin:
- 1 Adet Limon
- 2 Yemek Kaşığı Sirke
- 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- Üzeri İçin:
- 1 Adet Haşlanmış Yumurta
- Kuru fasulye piyazı için haşlanmış fasulyeleri kaseye alın.
- Üzerine piyazlık (yarım ay) şeklinde doğranmış soğanı ekleyin.
- Domatesleri küp küp doğrayıp ekleyin.
- Maydanozları ince ince doğrayın ve ekleyin.
- Daha sonra sumak, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyin.
- Son olarak limon suyu, sirke ve zeytinyağını ekleyip güzelce karıştırın.
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerini haşlanmış yumurta ile süsleyebilirsiniz.
- Kuru fasulye piyazı hazır! Afiyet olsun.