Fasulye Ekşilisi
2023-09-21 09:59:00 - Yemeklik.com.tr
Taze fasulyenin mevsimini yıl boyu bekleyenler ve yazdan fasulyelerini derin dondurucuda depolayanlar bu tarifi kaçırmasın! Ekşili ve lokum gibi bir taze fasulye tarifi sizleri bekliyor. Sebze sevenler mutlaka denemeli.
Bu tarifi denedikten sonra sürekli akşam yemeklerine yapmak isteyeceksiniz. Şimdiden afiyet olsun!
Fasulye Ekşilisi Tarifi İçin Malzemeler- 500 Gram Taze Fasulye
- Sos İçin:
- 2 Adet Domates
- 1/2 Adet Limonun Suyu
- 1/2 çay Bardağı Elma Sirkesi
- 3 Diş Sarımsak
- 1 Tutam Tuz
- 1 Tutam Karabiber
- 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
- Servis için:
- 1 Tutam Dereotu
- Taze fasulyelerin kenarlarındaki kılçıkları ayıklayıp uzunlamasına ince ince kesin. Bol tuzlu kaynar suda fasulyeleri diriliklerini hafif kaybedene kadar yaklaşık 15 dakika haşlayın.
- Fasulyeler haşlanırken sos için, bir kabın içine domatesleri rendeleyin. Limon suyu, elma sirkesi, tuz, karabiber, ezilmiş sarımsak ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
- Fasulyeler haşlanınca süzün ve sıcakken sosla harmanlayın.
- Fasulye ekşilisini servis tabağına alın, üstüne ince kıyım dereotu ekleyip ılık ya da soğuk olarak servis edin.
- Afiyet olsun!