Falafel Köfte

2023-09-16 16:14:01 - Yemeklik.com.tr

Nohutun, kendini en lezzetli şekilde ifade ettiği tarif diyebiliriz onun için. Falafel köfte tarifi, hemen hemen herkesin damağına hitap etmeye geliyor. Kıyma ile yapılan köfteleri pek tercih etmeyenlerin, veganların ve farklı lezzet arayışında olanların çok seveceği bir köfte. Yanında ev yapımı tahinli sos ile de ne güzel olur.

Hazırlaması da oldukça pratik! Gereken şeyler; bir rondo ve harcın malzemeleri, sonrası oldukça kolay. Bir güzel yoğrulduktan sonra köfte şekli veriliyor sonrasında kızgın ve derin yağda kısa bir süre kızartılıyor. Köftelerin dağılmaması için yapılması gereken ufak bir püf nokta var! Köfteleri kızartmadan önce muhakkak kısa bir süre dolapta bir süre bekletmeli. Böylece, harç kendini daha sıkı tutacaktır ve kızarırken dağılmayacaktır. Dilerseniz meze niyetine, dilerseniz ana yemeklerin yanına yancı olarak dilerseniz de atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz falafel köfte tarifine alalım sizleri. Şimdiden ellerinize sağlık.

Falafel Köfte Tarifi İçin MalzemelerFalafel Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Önceden suda bekletilmiş ve haşlanmış nohutlarınızı sudan geçirin.
  2. Güzelce kurulayın ve rondoda çekin. Yarısından fazlasını derin bir yoğurma kabına alın.
  3. Rondonun içinde kalan çekilmiş nohutun üzerine soğan, sarımsak, maydanoz, taze soğan ekleyin ve çekin. Ardından yoğurma kabına ekleyin.
  4. Yoğurma kabının içine unu ve baharatları ekleyin. Yoğurun. Bu aşamada kıvamını alana kadar un miktarını arttırabilirsiniz.
  5. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle yuvarlayın. Bu aşamada elinizi biraz yağlayabilirsiniz.
  6. Ardından yaklaşık bir saat kadar buz dolabında köfteleri dinlendirin.
  7. Dolaptan çıkartın ve derin yağda kızartın. Altın sarısı renk alınca yağdan alın ve havlu peçete serili bir kabın içerisine koyun.
  8. Tahinli sos için: tüm malzemeleri ve ince doğranmış dereotunu bir kapta karıştırın.
  9. Falafelleri tahinli sos eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi