Evde Lavaş Yapımı

2023-09-16 23:59:43 - Yemeklik.com.tr

Lavaş ekmeği her öğünde tüketilebilecek, arasına dilediğiniz malzemeyi koyarak farklı lezzetler yaratabileceğiniz nefis bir tarif! Lavaşı sadece olarak değil, aynı zamanda Meksika mutfağından gibi tariflerde de kullanabilmemiz mümkün.

Bu nefis yassı ekmeğin tadını doyasıya çıkarabilmek ve ev yapımı olmasını istiyorsanız bu tarif tam size göre. Bir hafta sonu kahvaltısı, ya da kebap ağırlıklı bir akşam yemeği için ev usulü lavaş harika bir seçim olacaktır. Her evde bulunabilecek 4 malzeme ile hazırlanan bu tarif mutlaka denenmeli! Şimdiden afiyet olsun

Evde Lavaş Yapımı Tarifi İçin MalzemelerEvde Lavaş Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Unu bir kaba alın. Üzerine su, zeytinyağı ve tuzu ekleyin.
  2. Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  3. Hamuru 12 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın.
  4. Her parçayı tava büyüklüğünde açın.
  5. Yağsız tavada arkalı önlü pişirin. Pişen lavaşları üst üste dizin ve kurumaması için temiz bir bezle örtün. Ardından servis edin. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi