Ev Yoğurdu
Enfes lezzeti ve kıvamıyla ev yoğurdu tarifi favorilerinizden olacak. Haydi sizi mutfağa alalım.
Ev Yoğurdu Tarifi İçin Malzemeler
- 3 Litre Inek Sütü
- 1 Yemek Kaşığı Yoğurt Mayası
Ev Yoğurdu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütü ocağa alın ve kaynattıktan sonra yoğurdu mayalayacağınız kaba koyun.
- Sütün ısısı 45 derece olana kadar ılınmasını bekleyin.(serçe parmağınızın ısıya dayanıklılık derecesi kadar)
- Mayalayacağınız sütten aldığınız 1-2 kaşık ile yoğurt mayanızı ılındırarak sulandırın.
- Daha sonra bu karışımı bütün süte yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Üzerine delikli bir süzgeç koyun ve komple bir battaniye yardımıyla sarın.
- Hava almamasını sağlamak için sardığınız battaniyenin üzerine bir naylon poşet geçirin. 3 saat oda sıcaklığında bekletip bu süre sonunda üzerini tamamen açın ve oda sıcaklığında 1 saat açık olarak bekletmeye devam edin.
- 1 saat sonunda üzerini kapatın, buzdolabına koyun. Afiyet olsun.