Yemeklik.com.tr 11 ay önce

Ev Yapımı Vişne Reçeli

en sevilenlerinden biri olan vişne reçelini evde hazırlıyoruz. Tane tane yapısıyla, şahane kıvamıyla tam ölçülü bir reçel tarifi geliyor.

Ev Yapımı Vişne Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kilogram Vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
  • 1 Kilogram şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Ev Yapımı Vişne Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Vişneleri derin bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyin. Kapağını kapatıp 4-5 saat bu şekilde bekletin. 1 gece önceden de bu işlemi yapabilirsiniz.
  2. Sonrasında ocağa alın ve nazikçe karıştırın. Şeker eridiğinde limon suyunu ilave edin. Bu şekilde daha kolay kıvam alacaktır. 25-30 dakika kısık ateşte kaynatın. Ara ara biriken köpükleri alın.
  3. Süre sonunda çay tabağına reçelden bir kaşık koyup kıvam kontrolü yapın. Soğuduğunda koyulaşıyorsa olmuş demektir. Yoksa 5 -10 dakika daha kaynatın.
  4. İstediğiniz ebatta temiz kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatarak ters çevirin ve vakumlanmalarını sağlayın.
  5. Soğuduğu zaman ışık almayan serin ve kuru bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Buzdolabı da olur. Afiyetle tüketin.
Pırasalı Kiş

Pırasalı Kiş

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Piyaz Ezmesi

Piyaz Ezmesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sirloin Steak

Sirloin Steak

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kasırga Kek

Kasırga Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Limonlu Mucize Kek

Limonlu Mucize Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce