Ev Yapımı Sokak Simidi

2023-09-17 00:09:35 - Yemeklik.com.tr

Damağımıza yüzyıllar öncesinden kazındı nefis mi nefis simitlerin lezzetine. Çıtır çıtır susamları, sırf onu üretmek için kurulan fırınları, bile daha değerli oluşuyla da yemek tarihimizin belki de en hatrı sayılır lezzetlerinden oldu. Aceleyle koşulan işlerin yol üzerindeki en mütavazı sı, uzun pazar sabahlarının masadaki aranan yüzü bizim için simitler.

Ama son zamanlarda ''Nerede o eski sıcacık sokak simitleri'' diyenlerdenseniz siz de gelin ev yapımı sokak simidi tarifimize kulak verin. Evde sokak simidi nasıl yapılır hep birlikte öğrenelim. O eski sokak simitlerinin tadını yeniden bulmak için aslında bildiğimiz malzemelere ihtiyacımız var. Sonrası biraz sabır, bolca da emek. Evi nefis mi nefis kokular sarsın öyleyse! Buyursunlar.

Ev Yapımı Sokak Simidi Tarifi İçin MalzemelerEv Yapımı Sokak Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir kabın içerisine ılık su, maya ve şekeri koyun güzelce karıştırıp 5 dakika bekletin.
  2. Karıştırma kabına unu ve tuzu koyup karıştırın ve mayalı karışımı üzerine dökün. Mikser ile ya da elinizde yoğurun ve ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.
  3. Üzerini streç filmle ya da nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Ardından tezgaha alın ve bezelere ayırın.
  4. Bezelerin her birini rulo şeklinde uzatın.
  5. İkisini birbirine örgü biçimde sarın.
  6. Ardından uçlarını birleştirin.
  7. Suyla pekmezi karıştırarak açın.
  8. Hazırladığınız simitleri önce pekmezli suya batırın.
  9. Ardından susama bulayın.
  10. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alın. 240 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar ortalama 25 dakika kadar pişirin.
  11. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi