Yemeklik.com.tr 8 ay önce
yemeklik #tatli

Ev Yapımı Karamelli Trileçe

Pastanedekilerden farkı yok, lezzeti şahane! Nefis şerbeti, keki ve karamel sosuyla bu ev yapımı trileçe yiyen herkese tarifini sordurtacak.

Ev Yapımı Karamelli Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
  • Keki için:
  • 6 Adet Yumurta
  • 1 çimdik Tuz
  • 1 Su Bardağı şeker
  • 1,5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Yemek Kaşığı Ince çekilmiş Fındık
  • Şerbeti için:
  • 1 Su Bardağı şeker
  • 4 Su Bardağı Süt
  • 2 Paket Sıvı Krema
  • Üzeri için:
  • 1 Paket Krem şanti
  • Karamel için:
  • 1,5 Su Bardağı şeker
  • 1 Su Bardağı Sıcak Su
  • 1 Su Bardağı Soğuk Su
  • 1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Mısır Nişastası
Ev Yapımı Karamelli Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Önce keki hazırlayalım. Yumurtanın sarışını beyazını ayıralım. Beyazını bir çimdik tuz ile köpürtelim. Sonra şekeri ekleyip tıraş köpüğü kıvamına getirelim.
  2. Yumurta sarısını ekleyip düşük devirde çok az karıştıralım ve mikseri bırakalım. Kuru malzemeleri az az eleyerek spatula ile katlaya katlaya karıştıralım.
  3. Yağlı kağıt serili 600'lük baklava tepsisi veya dikdörtgen borcama yayalım. 160 derece fırında 25 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkınca 5 dakika bekletip yanlarını bıçakla geçelim ve ters çevirelim. Yağlı kağıdı çıkarıp tekrar tepsiye alalım.
  4. Şerbeti için bir dolu su bardağı şekeri alalım, tencereye iki bardak süt ekleyelim ve şeker eriyene kadar ocakta pişirelim (kaynatmayın).
  5. Eriyince iki paket sıvı krema ve iki bardak süt ekleyelim, iyice karıştıralım. Ilıyınca keke dökelim, korkmayın hepsini çekiyor. İyice çektikten sonra bir poşet krem şanti hazırlayalım, ince bir şekilde sürelim dolaba koyalım ki krem şanti sertleşssin.
  6. Karamel için geniş bir tencereye şekeri alalım, kısık ateşte sallayarak eritelim. Rengi karamel rengi olacak, yakmayın acı olur. Eriyince tereyağı ekleyelim ve bir su bardağı sıcak su ekleyelim. Bir bardak soğuk suda nişastayı karıştıralım ve yavaşca karamele dökelim.
  7. 3 dakika kaynatıp ocaktan alalım, ara ara karıştırarak soğutalım. Sonra kekin üzerine yayalım, kenara biraz ayırdığımız krem şantiye birazcık süt ekleyin, krema kıvamında yapalım.
  8. Buzdolabı poşetine koyup ucunu keselim. Kek ve krem şantinin üzerine şerit yapalım, daha sonra kürdan ile bir ileri bir geri yapıp şeklimizi verelim, afiyet olsun.
Klasik Elmalı Kurabiye

Klasik Elmalı Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Fırında Sebze Köfte

Fırında Sebze Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Havuçlu Rulo Pasta

Havuçlu Rulo Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Düğün Çorbası

Düğün Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Yeşil Biber Dolması

Yeşil Biber Dolması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce