Ev Yapımı Granola Bar

2023-09-16 16:33:01 - Yemeklik.com.tr

Kısa sürede pişen ve içeriğinde bulunan kuru yemiş, meyve parçaları, yulaf, keten tohumu, susam, pekmez, bal gibi ürünlerle enerji deposu, günlük vitamin ve mineral kaynağı bu sevimli gün boyu yanınızda taşıyarak karın kazınmasına ve paketli- katkı maddeli, hazır gıdalara savaş açabilirsiniz.

Son yıllarda artan obeziteye, çok fazla yemediğinde gelen açlık, şeker krizine de savaş açabilirsiniz bu ev yapımı granola bar sayesinde. Yulaf kepeği, kuru meyveli müsli, keten tohumu, susam, kavrulmuş badem, kuru üzüm, ceviz içi, fındık ve diğerleri; sizi sağlıklı bir tokluk vadediyor.

Bunun yanı sıra çay ve kahvenin yanında sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Ev Yapımı Granola Bar Tarifi İçin MalzemelerEv Yapımı Granola Bar Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Çekirdeklerini çıkardığınız hurma, kuru kayısı, incir ve kurutulmuş yaban mersinini özleşip birbirine yapışması için; küçük parçalar halinde doğramak yerine mutfak robotundan geçirin.
  2. Çiğ kaju, fındık, ceviz ve badem içi ile kabak çekirdeği içinin yarısını mutfak robotuna aktarın ve küçük parçalar haline gelene kadar çalıştırın.
  3. Üzüm pekmezi, bal, tarçın ve esmer şekeri küçük bir kapta, kısık ateşte kaynatın.
  4. Mutfak robotundan geçirdiğiniz karışımı; yulaf kepeği, kuru meyveli müsli, keten tohumu, susam, kuru üzüm, kalan kabak çekirdeği içi ve rendelenmiş Hindistan cevizi ile harmanlayın.
  5. Kısık ateşte kaynattığınız pekmezli karışımı da harca ekleyip, tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
  6. Isıya dayanıklı fırın kabına yağlı kağıt serin. Hazırladığınız granola bar karışımını kaba aktarın. Üzerini sıkıca bastırarak düzeltin.
  7. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra arzu ettiğiniz gibi dilimleyin.
  8. Gün boyunca sizi kendinize getirecek, elinizden düşürmeyeceğiniz atıştırmalık barları, bu şekilde 5 dakika kadar pişirin.
  9. Soğuttuktan ve kıvam aldıktan sonra ikram edin. Sevdiklerinizle birlikte taze taze paylaşmak için ağzı kapalı, havası alınmış bir kapta muhafaza edin.

Daha Fazla Gönderi