Ev Yapımı Cevizli Baklava

2023-09-30 12:00:35 - Yemeklik.com.tr

Hazır baklavadan farkı daha lezzetli ve sağlıklı olması olan bu ev yapımı cevizli baklava her evde pişmeye hazır. Çıtır çıtırlığıyla favoriniz olacak.

Afiyet olsun.

Ev Yapımı Cevizli Baklava Tarifi İçin MalzemelerEv Yapımı Cevizli Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurtayı, yağı ve suyu çırpın içine kulak memesi kıvamında olacak şekilde un ekleyip yoğurun, 1 saat dinlendirin.
  2. Sonra ceviz kadar yumaklar yapıp toplamda 80 tane yufka açın, ben 10'ar tane birden açıyorum.
  3. Alt kat bittikten sonra 300 gram cevizi yufkaların üstüne yayın, üst katı da attıktan sonra dilimleyin.
  4. Yağı eritin ve üstüne döküp 170 derecede her yeri kızraana kadar pişirin. Ben şerbeti de baklava sıcakken birleştiriyorum.
  5. Şerbeti çektikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi