Ev Yapımı Acılı Ketçap
2023-09-30 12:04:31 - Yemeklik.com.tr
Dışarıda hazır alınan sosların başında gelen ketçabı evinizde yapmaya ne dersiniz? Hem de müthiş aromatik lezzetiyle. Bu leziz sos tarifi sizlerle.
Ev Yapımı Acılı Ketçap Tarifi İçin Malzemeler- 1,5 Kilogram Domates
- 100 Gram Soğan
- 1 Diş Sarımsak
- 30 Gram Zeytinyağı
- 45 Gram Esmer şeker
- 20 Gram Sirke
- 10 Gram Tuz
- 70 Gram Domates Salçası
- 20 Gram Mısır Nişastası
- 1 çay Bardağı Su
- 1 Tatlı Kaşığı (tepeleme) Acı Toz Biber
- Soğanı ince piyazlık doğrayın orta kısık ateşte çelik tencerede eklediğiniz zeytinyağında 10 dakika karıştırarak kavurun.
- Ardından küp doğradığınız domatesleri, ezilmiş sarımsağı, şeker ve sirkeyi ekleyin. 1 saat kısık ateşte kapağı kapalı pişirin.
- Pişirdiğiniz sosu blenderden çekin. Çektikten sonra ince bir süzgeçle süzüp püresini alın. Domates püresini tekrar ocağa alıp hafif sulandırılmış salçayı ekleyin ve kısık ateşte pişirin.
- Kaynamaya başladığında suda açtığınız nişastayı karıştırarak ekleyin. 2-3 dakika sürekli karıştırarak kaynatın. Son olarak tuzunu ekleyin. Acılı ketçap için acı eşiğinize göre toz biber ekleyin.
- Önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında soğutun. Buzdolabında 1 haftayı geçirmemek kaydıyla saklayıp kullanabilirsiniz.
- Ketçabın fazlasını buzdolabı poşeti veya sıkma torbasına porsiyonlayıp derin dondurucuda daha uzun süre saklayabilirsiniz.