Etli Sultan Kebabı

2023-10-08 11:30:20 - Yemeklik.com.tr

Sultanlara yakışır bir tarif yapıyoruz. Beşamel sosun içine hapsolmuş mis gibi pişecek. Etli sultan kebabını herkes çok sevecek.

Etli Sultan Kebabı Tarifi İçin MalzemelerEtli Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İç harcı için etleri minik minik doğrayalım. Soğanı ve sarımsağı doğrayıp ete ekleyelim. Baharatları da ekleyip karıştıralım ve 2 saat dinlendirelim.
  2. Yufkaları dörde bölelim. Çorba kasesine yufkayı serelim ve iç harcını ekleyip bohça gibi kapatalım. 200 derece alt üst ayar açık fırında 10 dakika yufkaları kızartalım.
  3. Beşamel sosu için tereyağını eritelim. Unu ekleyip kavuralım. Sütü ekleyip karıştıralım. Kıvam alınca tuz, karabiber ve tuzu ekleyip altını kapatalım.
  4. Fırından çıkarttığımız sultan kebabının üzerine beşamel sosu gezdirelim.
  5. Son olarak kaşar rendesini de üzerlerine ekleyelim. Üzerleri kızarana kadar fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi