Etli Sultan Kebabı
2023-10-08 11:30:20 - Yemeklik.com.tr
Sultanlara yakışır bir tarif yapıyoruz. Beşamel sosun içine hapsolmuş mis gibi pişecek. Etli sultan kebabını herkes çok sevecek.
Etli Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler- 2 Adet Yufka
- İç harcı için:
- 300 Gram Dana Kuşbaşı Eti
- 1 Adet Büyük Boy Soğan
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
- 1 Tutam Karabiber
- 1 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 çay Kaşığı Kekik
- Beşamel sosu için:
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Su Bardağı Un
- 1 Tutam Karabiber
- 1 Tutam Tuz
- 2 Diş Sarımsak
- Üzeri için:
- 100 Gram Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- İç harcı için etleri minik minik doğrayalım. Soğanı ve sarımsağı doğrayıp ete ekleyelim. Baharatları da ekleyip karıştıralım ve 2 saat dinlendirelim.
- Yufkaları dörde bölelim. Çorba kasesine yufkayı serelim ve iç harcını ekleyip bohça gibi kapatalım. 200 derece alt üst ayar açık fırında 10 dakika yufkaları kızartalım.
- Beşamel sosu için tereyağını eritelim. Unu ekleyip kavuralım. Sütü ekleyip karıştıralım. Kıvam alınca tuz, karabiber ve tuzu ekleyip altını kapatalım.
- Fırından çıkarttığımız sultan kebabının üzerine beşamel sosu gezdirelim.
- Son olarak kaşar rendesini de üzerlerine ekleyelim. Üzerleri kızarana kadar fırında pişirelim. Afiyet olsun.