Etli Quesadilla

2023-09-17 01:58:01 - Yemeklik.com.tr

İki adet tortilla ekmeği arasında bir dünya tadın saklı olduğu Meksika lezzeti Quesadilla. Renkli biberler, kuru soğan, dana eti, baharatlar ve içinden ılık ılık süzülen cheddar peyniri...

Ve elbette servisine eşlik eden sosları. Genel olarak süzme yoğurt ve kremanın çırpılmasıyla hazırlanan ekşi krema sosu, ve ile servis edilen etli quesadilla ağız sulandırır.

Etli Quesadilla Tarifi İçin MalzemelerEtli Quesadilla Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Quesadilla iç harcını hazırlamak için; orta boy kuru soğanı piyazlık doğrayın. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız dolmalık renkli biberleri uzun ince şeritler halinde kesin.
  2. Biftekleri sebzelerle uyumlu olacak şekilde ince şeritler halinde kesin. Az miktarda ayçiçek yağını wok tavada kızdırın. Piyazlık doğradığınız soğanı, kızgın yağda hafif bir renk alana kadar toz şeker ve sirke ilavesiyle soteleyin.
  3. Tavayı aralarda sallayıp sırasıyla; doğranmış biftek şeritleri ve renkli biberleri ekledikten sonra tüm malzemeyi yüksek ateşte sotelemeye devam edin.
  4. Lezzet vermesi için cajun baharatı, tuz ve karabiberi katın. Ayıklanmış kişniş yapraklarını incecik kıyın. Hazırladığınız harcı göz kararı iki eşit parçaya bölün.
  5. Tortilla ekmeklerinden bir tanesini teflon bir tavaya alın. Üzerine etli harcın yarısını eşit olarak paylaştırın. Kıyılmış kişniş, rendelenmiş cheddar ve kaşar peynirinin yarısını üzerine serpiştirdikten sonra diğer bir tortilla ekmeğini kapatın.
  6. Ekmeklerin arasında kalan cheddar ve kaşar peyniri, lezzet vermenin yanı sıra tüm malzemeyi birbirine bağlayıp, ekmeklerin dağılmasını engelleyecek.
  7. Quesadilla'yı geniş bir servis tabağı yardımıyla ters çevirip arkalı önlü renk alana kadar orta ısıda pişirin. Diğer tortilla ekmekleri ve iç harç için de aynı işlemi tekrarlayın.
  8. Keskin bir bıçak yardımıyla dilimledikten sonra sıcağı sıcağına, önceden hazırladığınız soslar eşliğinde bekletmeden servis edin.

Daha Fazla Gönderi