Etli Enginar Dolması
2023-10-08 11:30:20 - Yemeklik.com.tr
sade tüketmeyi sevmeyebilirsiniz. Biraz ile her şey daha da güzelleşebilir; bunu da bilirsiniz. Bu muhteşem ikiliyi hem akşam yemeklerinde, hem de öğle yemeklerinde tercih edebilirsiniz.
Yanında enfes olur. Denerseniz yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın.
Etli Enginar Dolması Tarifi İçin Malzemeler- 4 Adet çanak Enginar
- 200 Gram Kuşbaşı Dana Eti
- 1 Adet Patates
- 1 Adet Havuç
- 1 Adet Soğan
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 Adet Limonun Suyu
- 3-4 Dal Doğranmış Dereotu
- 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- Tavaya zeytinyağını ekleyin, doğranmış soğanı ekleyin ve kavurun.
- Doğranmış havuç ve patatesi ekleyin.
- Kuşbaşı eti ekleyip kavurmaya devam edin.
- Baharatları, limon suyunu ve tuzu ekleyin.Üzerini geçecek kadar su ekleyip enginar çanaklarını ters şekilde yerleştirin.Eti ve enginarlar yumuşayana kadar kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
- Servis yaparken doğranmış dereotu serpin. Afiyet olsun.