Etli Ekmek

2023-09-16 23:59:34 - Yemeklik.com.tr

Konya'nın sembolü etli ekmek; ince hamuruyla ne kadar yediğinizi, doyup doymadığınızı anlayamadığınız güzellikte bir . Makbul olanı hamurunun ince ve etinin çift bıçakla kıyılmış olması. Arzuya göre harç tarifinde kuru soğan yer almayabiliyor. Her ne kadar eti genelde günümüzde makinede çekilse de zırhta çekilen etli ekmeğin ismi "bıçak arası", peynir ilaveli olanın da "mevlana" olarak değişiyor.

Bu nefis evde denemenin tam sırası!

Etli Ekmek Tarifi İçin MalzemelerEtli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hamur için derin bir kaba unun bir kısmını alın.
  2. Üzerine mayayı, suyu ve tuzu alıp yoğurun.
  3. Kalan unu da kontrollü bir şekilde ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Hamuru 30 dakika mayalandırın.
  4. İç harcı için uygun bir kaba kıymayı alın. Soğanı yemeklik doğrayın. Biber ve domatesi de küp küp doğrayıp kıymaya ekleyin.
  5. Baharatları, yağ ve tuzunu da ekleyip karıştırın.
  6. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her parçayı uzunlamasına oval şekilde açın.
  7. Üzerine harcını yayın.  Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırının en yüksek derecesinde (220-250 derece arası) 10-15 dakika pişirin.
  8. Dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi