Etli Bulgur Pilavı

2023-09-17 00:37:12 - Yemeklik.com.tr

,  ve lerin yanında vazgeçilmez eşlikçilerden biridir . Her çeşidini severiz çünkü hemen hemen tüm yemekler ile uyumlu ve aynı zamanda doyurucudur.

Bulgur, et ve domatesin muhteşem uyumunu bir araya getiren den en sevilenlerden biri olan etli bulgur pilavı için mutfaktayız. Klasik bulgur pilavından ayrılan, lezzetine lezzet katan detayı içerisindeki kuzu kuşbaşı eti oluyor. Hem bereketli hem de çok lezzetli tarifimize davetlisiniz. Afiyet olsun!

Etli Bulgur Pilavı Tarifi İçin MalzemelerEtli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Geniş bir tencerede zeytinyağını orta ateşte ısıtın ve etleri tencereye koyup renk alana kadar kavurun.
  2. Etler renk alınca ufak küpler halinde doğranmış soğanı ve kırmızı biberi ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
  3. Tencereye ince kıyılmış biberleri ve salçayı da koyup kavurun.
  4. Son olarak baharatları, bulguru ve sıcak suyu koyup karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte bulgurlar suyu çekene kadar pişirin. İhtiyaç halinde azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz.
  5. Bulgurlar suyu çekip yumuşayınca pilavın üzerine birkaç parça halinde tereyağını koyun ve demlemeye bırakın. Demlenen pilavı alttan üste doğru karıştırın ve sıcak olarak servis edin. 
  6. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi