Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #sulu-yemek

Etli Ayva Yemeği

İçerisindeki çeşitli yemiş ve baharatlarla, ayvanın kendine has tadı birleşecek, ortaya mayhoş bir lezzet çıkacak. Etler ise yumuşaklığıyla yemeğe protein katacak. Etli ayva yemeği tarifi ile akşam yemekleriniz çok daha lezzetli bir hal alacak.

Etlerimizi kavurup; bademler, kayısılar, karamelize olmuş armutlar, baharatlar ve ballı su ile birleştirip, bir güzel pişireceğiz. Sonrasında sofralarda baş köşeye oturmaya hazır.

Malzemeleri toparlayın ve hazırlıklar için mutfağa buyurun. Şimdiden ellerinize sağlık.

Etli Ayva Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Adet Ayva
  • 500 Gram Dana Kuşbaşı Eti
  • 100 Gram Kavrulmuş Badem
  • 1/2 Su Bardağı Kuru Kayısı
  • 1/2 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Su Bardağı Ballı Su
Etli Ayva Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tereyağını bir tavada eritin. Kızaran tereyağına küp doğranmış ayvaları ekleyin.  
  2. Ayvaları sularını salıp çekene ve renkleri altın sarısı olana kadar karıştırarak pişirin.
  3. Ayrı bir tencerede kuşbaşı etleri, sularını salıp çekene kadar pişirin.
  4. Ardından badem, kuru kayısı, toz şeker, tuz ve ayvaları, etlerin üzerine ekleyin.
  5. Ballı suyu üzerine gezdirerek kısık ateşte pişirin. Etler istediğiniz kıvamda yumuşadığında ocaktan alın ve dilediğiniz gibi servis edin. Afiyetler olsun.
Kremalı Karamelize Soğanlı Mantarlı Makarna

Kremalı Karamelize Soğanlı Mantarlı Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Noodle Tavuk

Noodle Tavuk

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tam Ölçülü Kısır

Tam Ölçülü Kısır

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Oladi

Oladi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pırasalı ve Mantarlı Kiş

Pırasalı ve Mantarlı Kiş

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce