Etli Ankara Tava

2023-09-30 10:02:05 - Yemeklik.com.tr

Yöresel yemekler arasında kendine çok özel bir yer bulan bu yemek, kuzu incik ile yapılıyor. Sunumu ve doyuruculuğu ile dikkatleri çekerken, her aile bireyinin de favorisi olma kapasitesi taşıyor.

Kapama tarzında yapıldığı için de oldukça az bulaşık çıkardığını söyleyebiliriz. Hem çok üyeye sahip ailelerde, hem de çekirdek ailelerde keyifle tüketileceğine eminiz. Denerseniz yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın! Afiyet olsun..

Etli Ankara Tava Tarifi İçin MalzemelerEtli Ankara Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kuzu incikleri düdüklü tencereye alın ve yumuşayana kadar pişirin.
  2. Soğan, kapya, yeşil biber ve sarımsağı yağla birlikte soteleyin.
  3. Salça ve baharatları da koyup 2 dakika daha kavurun.
  4. Rende domatesi de ekleyin ve kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  5. Tereyağını tavada eritin ve arpa şehriyeleri kavurup rengi değiştikten sonra fırın tepsisine alın.
  6. Hazırladığınız sebzeli harçla kavrulmuş arpa şehriyeyi karıştırıp tepsiye yayın.
  7. Düdüklüde pişen kuzu incikleri suyuyla beraber tepsiye ekleyip 185 derece fırında suyunu çekene kadar pişirin.
  8. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra kıyılmış maydanoz serpiştirin.
  9. Etleri kemiğinden sıyırıp porsiyonlayarak servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi