Etimek Tatlısı

2023-09-17 00:54:23 - Yemeklik.com.tr

Kat kat, çok nefis bir lezzet olan ve arasında çok ayrı bir yerde bulunan etimek tatlısını, tarifinde yer alan malzemelerle pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Hem her zaman kızarmış ekmek yemek olmaz, şimdi söz kızarmış ekmek tatlısı, etimekli tatlı olarak da bilinen etimek tatlısında.

Merak ediyorsanız, krem şantili etimek tatlısının şerbetinden malzemelerine nasıl yapıldığını anlattığımız tarifimiz tüm detaylarıyla karşınızda. Etimek tatlısının bu kadar kolay ve pratik bir şekilde hazırlandığını öğrenince çok şaşıracak, bu nefis etimek tatlısını her fırsat bulduğunuzda yapmak isteyeceksiniz.

Akşama hangi yapacağınıza siz karar verin, tarifiniz bizden. Karşınızda kolay ve enfes etimek tatlısı tarifimiz!

Etimek Tatlısı Tarifi İçin MalzemelerEtimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu küçük bir sos tenceresinde kaynatın. Şurup kıvamını alan şerbeti, oda sıcaklığında ılınması için bekletin.
  2. Bir tencereye unu ve nişastayı ekleyin.
  3. Ardından şekeri ilave edin.
  4. Sütü de ekleyin ve kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Tereyağı ve vanilyayı da ekleyip çırpın ve kenara alın.
  5. Toz krem şantiyi, süt ile çırpın.
  6. Etimeklerin önce bir katını tepsiye dizin ve şerbetin yarısı ile ıslatın, ardından diğer katını üzerine dizin ve kalan şerbet ile ıslatın.
  7. Islanmış etimeklerin üzerine muhallebiyi dökün ve yayın. Sonrasında buzdolabına alın ve yarım saat dinlendirin.
  8. Dolaptan çıkardığınız muhallebinin üzerine krem şantiyi yayın ve buzdolabına yerleştirip 3-4 saat dinlendirin.
  9. Dinlenen etimek tatlısını fıstık tozu ve üzüm ile servis edin. Afiyet, bal, şeker olsun!

Daha Fazla Gönderi