Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #et

Et Tantuni

Sokak lezzeti olarak çok sevilen tantuniyi, evinizde aynı lezzetle yapmak çok kolay. Sizleri mutfağa alalım lütfen.

Et Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
  • Tantuni için:
  • 650 Gram Dana Eti
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 5 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1,5 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
  • 1 Tatlı Kaşığı Kekik
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Pul Biber
  • Dürüm için:
  • 1 Paket Lavaş
  • 1,5 Su Bardağı Sıcak Su
  • 1/4 Demet Maydanoz
  • 3 Adet Domates
  • 2 Adet Soğan
  • 1 Adet Limon
Et Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tavamıza 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökelim. Yağ biraz kızdırdıktan sonra minik minik doğradığımız etleri tavamıza alalım.
  2. Suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.(Suyunu çekene kadar etimiz pişmezse az miktar su ekleyerek etimizin pişmesini sağlayalım.)
  3. Yumuşayan etimizin içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve tereyağımızı ekleyerek 2-3 dakika kadar kavuralım.
  4. Ardından tuz, baharatları ve sıcak suyumuzu ekleyerek çok az daha pişirelim.(Etimiz ne çok kuru ne de çok sulu olmayacak şekilde su miktarını ayarlayalım.)
  5. Maydanozları çok küçük şekilde kıyalım.S oğanları ay şeklinde, çok ince olacak şekilde doğrayıp sumak ile karıştıralım. Domatesleri minik minik doğrayalım.
  6. Pişen etimizin içine lavaşımızı batırıp suyu ile buluşturalım. Ardından et, soğan, domates ve maydanozumuzu koyup üzerine limon sıkıp rulo şeklinde saralım.
Meyveli Yaş Pasta

Meyveli Yaş Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Zeytinyağlı Fençel (Rezene)

Zeytinyağlı Fençel (Rezene)

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mayasız Margarinsiz Poğaça

Mayasız Margarinsiz Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fındık Ezmeli Baklava

Fındık Ezmeli Baklava

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tatlı Ekşi Mini Cheesecake

Tatlı Ekşi Mini Cheesecake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce