Et Dürüm
2023-09-17 00:49:24 - Yemeklik.com.tr
Sokak lezzetlerinin en güzeli değil midir dürüm?İçi bol soğanlı,maydanozlu,domatesli olur. Her ısırıkta etin suyuyla ıslattığı o nefis lavaşların tadı doya doya çıkarılır. İyi bir dürümün olmazsa olmazı ise lokum gibi pişmiş etlerdir. Bugün o nefis sokak lezzeti olan et dürümleri tüm sırlarıyla evde yapıyoruz. Dilerseniz ev yapımı lavaş kullanarak da tarifimizi deneyebilirsiniz. Şimdiden keyfi bol olsun diyoruz!
Et Dürüm Tarifi İçin Malzemeler- 500 Gram Kuşbaşı Et
- 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- Arasına koymak için:
- 1 Adet Soğan
- 2 Adet Domates
- 1/2 Demet Maydanoz
- 1 Paket Lavaş
- Etleri küçük küçük doğrayın ve bir tencereye alın.
- Kendi sularında yumuşayana kadar pişirin.
- Bir tavaya tereyağı ve baharatları alın. Tereyağı eridikten sonra içerisine pişen etleri ve tuzu ilave ederek biraz kavurun.
- Lavaşı etin suyuna bastırın. Ardından içerisine etleri, maydanoz, soğan ve domatesleri ilave edin. Güzelce sarın.
- Ardından servis edin. Afiyetler olsun.