Et Balığı
2023-09-21 10:41:48 - Yemeklik.com.tr
Et balığı, bir kere yapınca sürekli yapmak isteyeceğiniz lezzetli bir et yemeği. Aşamaları biraz uzun olabilir ancak hiç korkutmasın sizi inanın sonuca değecek. Harika olacak.
Et Balığı Tarifi İçin Malzemeler- 1 Adet Büyük Boy Domates
- 2 Adet Yeşil Biber
- 2 Adet Kapya Biber
- 1 Adet Soğan
- 1 Adet Domates
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 Tutam Maydanoz
- Köftesi için:
- 250 Gram Orta Yağlı Kıyma
- 2 Diş Sarımsak
- 1 çay Kaşığı Kimyon
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 2 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 Tatlı Kaşığı (silme) Tuz
- 1 çorba Kaşığı Un
- Öncelikle köftelerimizi hazırlamaya başlayacağız. Bir kabın içerisine kıymamızı alalım.
- 2 diş sarımsağı rendeleyip ekleyelim. Baharatları ve unu da ekleyip sakız gibi bir kıvam alana kadar yaklaşık 6-7 dakika yoğuralım. Üzerini streçleyip buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Patatesleri orta büyüklükte küp küp doğrayıp kızartalım. Kızaran patatesleri tepsinin en alt katmanına koyacağız.
- Biberleri de 2 parmak kalınlığında halka halka kesip kızartalım ve tepsideki patateslerin üzerine yayalım.
- Soğanları yarım ay şeklinde bir parmak kalınlığında kesip kızartalım. Onları da tepsideki kızarmış biberlerin üzerin yayalım.
- Ve son olarak domateslerin kabuklarını soyalım. Yarım ay şeklinde 1 parmak kalınlığında keselim. Ayrı küçük bir tavada domateslerimizi de kızartalım. Kızaran domatesleri de soğanların üzerine yayalım.
- Sebze kızartma işlemi bitince köftelerimizi kızartmaya başlayalım. Dinlenen köfte harcından küçük parçalar koparıp yuvarlak yassı köfteler yapalım ve kızartalım.
- Köftelerin boyutunu görseldeki gibi yapabilirsiniz. Köfteler kızarınca onu da tepsideki sebzelerin üstüne yayalım.
- Standart boy bir çorba kasesinin içine domates salçası, biber salçası, tuz ve su ekleyelim. İyice ezelim salçaları ve küçük bir sos tenceresinde bir iki taşım kaynatıp bir sos elde edelim.
- Yapmış olduğumuz bu salçalı sosu tepsideki yemeğimizin üzerin dökelim. Tepsiyi ocağa koyalım ve üzerini başka bir tepsiyle kapatalım. Kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar pişirelim.
- Ocağı kapattıktan sonra üzerine maydanoz ekleyip servis edebilirsiniz.