Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #borek

Empanadas

İspanya ve Orta Amerika başta olmak üzere Güney Amerika'nın tamamına yayılan ve severek hazırlanan bir börek çeşidi aslında Empanadas tarifi. Genellikle yerel fırınlarda satılan bu küçük ler, yuvarlak vb. gibi farklı boyut ve şekillerinin yanı sıra oldukça farklı iç harçlarla hazırlanabilir. Hazırlandıkları kültürün ışığında ağırlıklı olarak deniz ürünlerine bürünebilir ya da tavuk ve kıyma gibi farklı malzemelerden oluşan iç harçlarıyla hazırlanabilir. Fırın dışında kızartılabilir, ananas ve çilek benzeri meyvelerle hazırlanabilir.

Bizim empanadas imiz kıymalı. İçerisinde taze ot, baharatlar ve bazı sebzeler de bulunmuyor değil. Fırında pişiyor kendisi, lezzeti kıymalı iç harçlarla hazırlanan el açması börekleri andırıyor.

Empanadas Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru İçin:
  • 75 Gram Tereyağı
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Tatlı Kaşığı Sirke
  • 1/2 Su Bardağı Su
  • 3 Su Bardağı Un
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • İç Harcı İçin:
  • 1 Adet Küçük Boy Kuru Soğan
  • 2 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
  • 200 Gram Az Yağlı Kıyma
  • 1 Adet Orta Boy Kırmızı Dolmalık Biber
  • 10 Dal Maydanoz
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 çay Kaşığı Karabiber
  • Üzeri İçin:
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Yemek Kaşığı Su
Empanadas Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Su, yumurta ve sirkeyi küçük bir kasede çırpın. Elenmiş un, tuz ve küp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağını derin bir karıştırma kabına alın.
  2. Unlu ve tereyağlı karışımın orta kısmını açıp yumurtalı sıvı malzemeyi ilave edin. Tüm malzemeyi özleşip kıvam alana kadar harmanlayın.
  3. Hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde yoğurduğunuz hamuru, dinlenmesi için streç filmle sarıp buzdolabına kaldırın. Hazırladığınız hamuru 40-45 dakika kadar dinlendirin.
  4. İç harcı için; kuru soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız dolmalık biberi soğanlarla uyumlu olacak büyüklükte doğrayın. Bol suda yıkadığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın.
  5. Kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin. Az yağlı kıymayı ekleyip suyunu çekip renk alana kadar soğanlarla birlikte kavurun. Biberleri ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Doğranmış maydanozları ekleyip ocaktan alın. Hazırladığınız kıymalı iç harcı soğuması için dinlendirin.
  6. Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamuru küçük bezelere ayırın. Hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde, yuvarlak şeklinde açın. Açılan hamurların yarısına hazırladığınız iç harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın. Tüm hamur bezeleri için aynı işlemi uygulayın.
  7. Hazırladığınız hamurları aralıklı olarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Küçük bir kapta çırptığınız yumurta ve suyu üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 25-30 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Ilık olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Erişte Yoğurtlaması

Erişte Yoğurtlaması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Çıtır Lokma Tatlısı

Çıtır Lokma Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
6 ay önce
Kekli Baklava

Kekli Baklava

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Chialı Salata

Chialı Salata

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
9 ay önce
Çin Usulü Tavuk

Çin Usulü Tavuk

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce