Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #borek

Empanada

Latin Amerika lezzeti, bizdeki çiğ böreğin kuzeni Empanada tarifi, kahvaltı ve beş çayı sofralarını şenlendirmeye geliyor. Haydi sizi mutfağa alalım!

Empanada Tarifi İçin Malzemeler
  • İç Harcı İçin:
  • 3 Adet Büyük Boy Patates
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 1 çay Kaşığı Pul Biber
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Kişniş
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Kahve Fincanı (1 Parmak Eksik) Sıvı Yağ
  • 3-4 Yemek Kaşığı Garnitür
  • Hamuru İçin:
  • 300 Gram Un
  • 1 Adet Yumurta
  • 100 Mililitre Su
  • 3 Gram Tuz
Empanada Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patatesler; kabukları soyulup, iri küpler halinde doğranıp haşlanır. Tavaya sıvı yağ konulup küp doğranmış soğan kavrulur.
  2. Patatesler haşlanıp yumuşayınca süzdürülür. Ezildikten sonra kuru soğanlara eklenir, tereyağı ve baharatlarla iyice karıştırılır. En son garnitürler eklenip hafifçe karıştırılır. Soğuması beklenir.
  3. Tuz ve un karıştırılıp ortası havuz gibi açılır. Su ve yumurta eklenip 10 dakika yoğrulur. Üzeri nemli bezle örtülüp 10 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur uzun şerit şeklinde açılıp eşit parçalara bölünür.
  4. Bezeler yuvarlak şekilde açılıp içerisine iç harçtan konulur. Kapatılır ve uçları yapıştırılıp keserek düzeltilir. Şekil verilip derin kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsun. ⠀
Fırında Şeftali Tatlısı

Fırında Şeftali Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tavada Patates Böreği

Tavada Patates Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yenidünya Kebabı

Yenidünya Kebabı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çikolata Kaplı Çıtır Muskalar

Çikolata Kaplı Çıtır Muskalar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tavada Tuzlu Kek

Tavada Tuzlu Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce