Elmalı ve Pudingli Turta
2023-09-20 19:12:27 - Yemeklik.com.tr
Harika bir Alman tatlısı olan Streuselkuchen'i evde en kolay haliyle yapalım mı? Elmalı ve pudingli bu turtayı çok seveceksiniz.
Elmalı ve Pudingli Turta Tarifi İçin Malzemeler- Tabanı için:
- 2 Adet Yumurta
- 400 Gram Un
- 125 Gram Soğuk Tereyağı
- 100 Gram şeker
- Kırıntılı hamuru için:
- 300 Gram Un
- 170 Gram Soğuk Tereyağı
- 150 Gram şeker
- 1 Yemek Kaşığı Tarçın
- Elmalı harç için:
- 5-6 Adet Elma
- 3 Yemek Kaşığı Esmer şeker
- 1/2 Adet Limonun Suyu
- 1 Paket Vanilyalı Puding
- 700 Mililitre Süt
- Önce taban hamuruyla işe başlayalım. Tereyağı ve unu önce bir mutfak robotunda kum gibi olana kadar çekiyoruz. Daha sonra şekeri ve yumurtayı ekleyip bütün malzeme iyice çekene kadar çekiyoruz.
- Mutfak robotundan alıp elimizle son bir kez yoğurup streç filme sarıp buzdolabında diğer işlerimiz bitene kadar dinlendiriyoruz.
- Kırıntı hamur için yine mutfak robotunun içerisine tereyağı ve unu alıp kum gibi olana kadar çekiyoruz.
- Sonra içerisine şeker ve tarçını ekleyip 1-2 tur daha çekip hamuru bir kaseye alıp buzdolabında bekletiyoruz taban hamuruyla beraber.
- Elmalı iç harcı için vanilyalı pudingi süt ile kaynayana kadar pişiriyoruz. Puding ılınana kadar elmaları ince ince dilimleyip esmer şeker ve limon suyuyla bir kasede karıştırıp kenarda bekletiyoruz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip taban hamurunu ellerimizle kenarlarında hafif bir yükselti olacak şekilde yayıyoruz.
- Hamurun üzerine dilimli elmaları bitişik nizam diziyoruz. Elmaların üzerine ılınan pudingimizi döküyoruz. Ve son olarak pudingin üzerine kırıntı hamurunu her yerini kapatacak şekilde döküyoruz.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.