Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Elmalı Kadayıflı Abone Tatlısı

Aynı anda hem meyveli hem de sütlü bir tatlı yapmaya ne dersiniz? Üstelik görüntüsüyle özel kutlamalarınız için pasta olarak da yapabileceğiniz, kat kat renkleriyle iştah açıcı bir tatlı! Bütçenizi zorlamayan malzemeler ve Ferhat Şef'in tüm püf noktalarıyla kolaylıkla yapabileceğiniz bu tatlımızın ismini de abone tatlısı koyduk. Tam olarak YouTube abonelerimize adadığımız bu nefis tatlıyı en yakın zamanda yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Öyle lezzetli ki tek dilim yemek yetmeyecek, hafifliğiyle hiç suçluluk duygusu hissettirmeyecek. Buyurun, hep birlikte mutfağa geçelim. Afiyet olsun!

Elmalı Kadayıflı Abone Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
  • Elmalı Katman İçin:
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 4 Adet Kırmızı Elma
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
  • 1 Paket Vanilin
  • 1 Su Bardağı Su
  • 2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
  • Kreması İçin:
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 1/2 Su Bardağı Su
  • 1/2 Su Bardağı Toz şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Paket Vanilin
  • Tabanı İçin:
  • 1 Su Bardağı Kadayıf
  • 1 çay Kaşığı Tarçın
  • 1/2 çay Bardağı Süt
  • Üzeri İçin:
  • 3 Yemek Kaşığı Ceviz Içi (incecik Doğranmış)
Elmalı Kadayıflı Abone Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Elmalı katman için genişi bir tava ya da tencereye şekeri koyun ve kısık ateşte karamel rengi alana kadar ısıtın.
  2. Elmaları, soyun, ortasını çıkartın ve ufak küpler halinde doğrayın.
  3. Şeker renk alınca elmaları tavaya ekleyin ve karıştırıp kısık ateşte karamel elmalarla birleşene kadar pişirin. Bu aşamada limon suyunu da ekleyin. Son olarak vanilyayı da ilave edin.
  4. Su ve nişastayı karıştırın. Pişen elmaların üzerine dökün ve 1-2 dakika daha kısık ateşte karıştırarak pişirin.
  5. Dikdörtgen ya da orta boy bir kalıbı hafifçe yağlayın, tabanına elmalı karışımı döküp spatula ile düzleyip oda sıcaklığında bekletin.
  6. Muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeyi orta boy bir tencereye koyun ve çırpın. Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar muhallebiyi pişirin. Pişen muhallebinin altını kısın ve 5 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  7. Muhallebiye vanilyayı ekleyin ve elmaların üzerine dökün.
  8. Kadayıfları bir kasede tarçın ve sütle harmanlayıp 2-3 dakika bekletin.
  9. Hafifçe yumuşayan kadayıfları muhallebinin üzerine serin.
  10. Tatlı önce oda sıcaklığında 1 saat ardından buzdolabında 3 saat soğutun, ters çevirin ve üzerine ceviz serpip servis edin. Afiyet olsun.
Susamlı Pişi

Susamlı Pişi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Haşhaşlı Bükme

Haşhaşlı Bükme

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Soslu Mercimek Çorbası

Soslu Mercimek Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Şipşak Sufle

Şipşak Sufle

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Cevizli Tahinli Muffin

Cevizli Tahinli Muffin

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce