Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #hamur-isi

Elmalı Hamur Kızartması

Hamur kızartması tariflerine bir yenisi ekleniyor, artık misafirlerinize elmalı hamur kızarması sunabilirsiniz. Çay saatine ya da kalabalık kahvaltı sofralarına oldukça yakışan, doyurucu ve tatlı bir hamur kızartması hazırlamak için hazırlıklara başlayın.

Üstelik fırından alacağınız ekmek hamuru ile bu tarif çok pratik! Videolu anlatımında farklı elmalı tariflerimizi de denemenizi öneririz. Şimdiden afiyet olsun!

Elmalı Hamur Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Adet Ekmek Hamuru
  • 4 Yemek Kaşığı Sürmelik Elma
  • 2 Yemek Kaşığı Kuru üzüm
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • Kızartmak İçin:
  • 2 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • Glaze İçin:
  • 1/2 Su Bardağı Pudra şekeri
  • 1 Paket Vanilin
  • 4 Yemek Kaşığı Süt
  • Servis İçin:
  • 1 Tutam File Badem
Elmalı Hamur Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak kuru üzümleri sıcak suda bekletin,yumuşatıp süzün.
  2. Ekmek hamurunu bir kaseye ya da tezgaha alın içine sürmelik elmayı ve kuru üzümleri koyup karışana kadar alt üst ederek karıştırın.
  3. Hamuru 4 parçaya bölün hafifçe genişletin ve üstlerini unlayıp 10 dakika bekletin.
  4. Glaze için pudra şekeri ve vanilini karıştırın, sütü azar azar ekleyin ve koyu akışkan bir kıvam alana kadar bu işleme devam edin.
  5. Geniş bir tavada yağı orta ateşte ısıtın, dinlenen hamurları önlü arkalı altın sarısı renk alana kadar pişirin.
  6. Pişen hamurları yağlı kağıt serilmiş bir tabağa çıkartın ve 10 dakika dinlendirip üzerine glaze gezdirip hafifçe file badem de gezdirip, sıcakken servis edin. Afiyet olsun.
Biber Dolması

Biber Dolması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Pembe Coco Sandviç

Pembe Coco Sandviç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Portakal Paluzeli İrmik Tatlısı

Portakal Paluzeli İrmik Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bademli Krokan Tart

Bademli Krokan Tart

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tepside Kek

Tepside Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce