Ekşili Semizotu Çorbası

2023-09-16 23:33:41 - Yemeklik.com.tr

Antep yöresinde semizotuna pirpirim denir. Hemen hemen herkesin kolay erişebildiği, bahçelerinde hızlı ve kolayca yetişebilen bir olduğu için de bolca tüketilir.

, başlangıç olarak da tüketilebilir, ana yemek olarak da. Dolayısıyla içine ne koyduğunuz aslında size kalmış. Mercimekli, nohutlu, yarmalı, bulgurlu... Hepsi de semizotunun yanına yakışır. i etli yapınca hem doyurucu bir öğün olur hem de lezzetine lezzet katmış olursunuz.

Bu tarifte semizotu, nam-ı diğer pirpirim, ekşili bir çorba olarak karşımıza çıkıyor. Omega 3 yönünden zengin bu sebzeyi mevsimi gelmişken bol bol tüketelim. Çorbaya, salataya yemeğe, böreğe her şeye yakışan semizotunu bir de böyle deneyelim.  Şimdiden afiyet olsun!

Ekşili Semizotu Çorbası Tarifi İçin MalzemelerEkşili Semizotu Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kuru soğanı küçük küpler olacak şekilde doğrayın. Bir tencerede sıvı yağ ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Soğanlar pembeleştikten sonra salçayı ekleyin ve 2 dakika kadar kavurun.
  3. Toz biberi, sumak ekşisini ve tuzu ekleyip karıştırın.
  4. Yıkayıp süzdüğünüz bulgurları ve sıcak suyu tencereye ekleyip karıştırın. Bulgurlar pişene kadar orta ateşte kaynatın.
  5. Bulgurlar piştikten sonra haşlanmış nohutları ve son olarak ince kıydığınız semizotlarını tencereye koyun ve 3 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Daha Fazla Gönderi