Ekşili Semizotu Çorbası
2023-09-16 23:33:41 - Yemeklik.com.tr
Antep yöresinde semizotuna pirpirim denir. Hemen hemen herkesin kolay erişebildiği, bahçelerinde hızlı ve kolayca yetişebilen bir olduğu için de bolca tüketilir.
, başlangıç olarak da tüketilebilir, ana yemek olarak da. Dolayısıyla içine ne koyduğunuz aslında size kalmış. Mercimekli, nohutlu, yarmalı, bulgurlu... Hepsi de semizotunun yanına yakışır. i etli yapınca hem doyurucu bir öğün olur hem de lezzetine lezzet katmış olursunuz.
Bu tarifte semizotu, nam-ı diğer pirpirim, ekşili bir çorba olarak karşımıza çıkıyor. Omega 3 yönünden zengin bu sebzeyi mevsimi gelmişken bol bol tüketelim. Çorbaya, salataya yemeğe, böreğe her şeye yakışan semizotunu bir de böyle deneyelim. Şimdiden afiyet olsun!
Ekşili Semizotu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler- 1 Demet Semizotu
- 1 Adet Orta Boy Soğan
- 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
- 1/2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
- 1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Domates Salçası
- 2 Yemek Kaşığı (silme) Sumak Ekşisi (yoksa Nar Ekşisi)
- 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 çay Kaşığı Tuz (azaltıp Arttırılabilir)
- 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Litre Sıcak Su
- Kuru soğanı küçük küpler olacak şekilde doğrayın. Bir tencerede sıvı yağ ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun.
- Soğanlar pembeleştikten sonra salçayı ekleyin ve 2 dakika kadar kavurun.
- Toz biberi, sumak ekşisini ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Yıkayıp süzdüğünüz bulgurları ve sıcak suyu tencereye ekleyip karıştırın. Bulgurlar pişene kadar orta ateşte kaynatın.
- Bulgurlar piştikten sonra haşlanmış nohutları ve son olarak ince kıydığınız semizotlarını tencereye koyun ve 3 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alın.