Ekşili Bamya Yemeği

2023-09-17 00:53:20 - Yemeklik.com.tr

Çocukken burun kıvırdığımız ancak büyüdükçe kıymetlenen ve yemelere doyamadığımız arasında birinci sırada bamya göz kırpar. Pişerken bazen salyalanması ve istenilen kıvamda olmaması nedeniyle lezzeti güzel olmayabiliyor. Ancak doğru bir pişirme yöntemi uygulandığında bamya sevmeyenler bile tabak tabak yemek istiyor. İşin sırrı pişerken bamyayı çok karıştırmamakta, bolca ekşi kullanmakta ve bamyaları ayıklarken ortaya ikiye kesmeden, tepelerini ayıklarken de çok derine girmeden ayıklamakta saklı. Suyuna ekmek banmak isteyeceğiniz nefis mi nefis bir karşınızdayız. Ekşili bamya yemeği tarifine buyurun.

Suyuna ekmek banmalık ekşili bamya yemeği tarifinin, içerisinde bolca limon ve nar ekşisi bulunuyor. Tazecik domates ve bolca zeytinyağı ile birlikte tadına doyum olmaz bir hal alıyor. Salyalanmadan tam kıvamında pişiyor. Bu tarifi çok seveceksiniz. Şimdiden ellerinize sağlık!

Ekşili Bamya Yemeği Tarifi İçin MalzemelerEkşili Bamya Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bamyaları tepe kısımlarına çok girmeden kalem soyar gibi ayıklayın. Güzelce yıkayıp süzdürün. Soğanları yemeklik doğrayın. Tencereye alın ve güzelce kavurun.
  2. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Bamyaları ekleyin.
  4. Üzerine küp küp doğranan domatesleri de ekleyin.
  5. En son limon, nar ekşisi, tuz ve baharatını koyun.
  6. Yarım su bardağı kadar su ekleyip pişmeye bırakın. Gerekirse su ilavesi yapılabilir. Kapağı kapalı şekilde ortalama 15-20 dakikada pişecektir. Ardından ocaktan alıp servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi