Yemeklik.com.tr 11 ay önce

Ekmek Balığı

Sabah kahvaltısında gördüğünde yüzünde kocaman gülümseler belirenler kimler? Gelin, bu sabah yüzleri bir hayli gülümsetecek efsane bir tarif hazırlayalım. Tavada çok az yağ kullanılarak pişirildiği için yağ çekme gibi bir problemi olmuyor. Lezzeti de çıtır çıtır oluyor. Nefis ve bayat ekmekleri de değerlendirebileceğiniz türden bir tarif. sevilen lezzetlerden ekmek balığı bugün soframızın konuğu. Şimdiden ellerinize sağlık.

Ekmek Balığı Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Adet Yumurta
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 1 çay Bardağı Süt
  • 7-8 Dilim Ekmek
  • 50 Gram Beyaz Peynir
  • Pişirmek için:
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Ekmek Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Ekmekleri 2 cm kalınlığında kesin.
  2. Yumurta, süt ve unu güzelce çırpın. İçine ufalanmış peynir kırıntısı ekleyin.
  3. Tereyağını tavanızda eritin. Ekmek dilimlerini önlü arkalı olacak şekilde karışıma bulayın.
  4. Tavada orta ateşte arkalı önlü bir şekilde pişirin.
  5. Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
Ev Yapımı Çöp Şiş

Ev Yapımı Çöp Şiş

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ahtapotlu Enginar Kalbi

Ahtapotlu Enginar Kalbi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
9 ay önce
Sodalı Kolay Börek

Sodalı Kolay Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sirkeli Elma Kürü

Sirkeli Elma Kürü

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yumurtalı Ot Kavurma

Yumurtalı Ot Kavurma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce