Eggs Benedict

2023-09-20 19:10:28 - Yemeklik.com.tr

“Altı üstü bir yumurta işte” demeyin sakın! Yumurtaların şahı değil, şahbazıyla karşı karşıyayız bu sefer. Bazı yörelerde "Eggs Royale" olarak da geçen, füme somonlu olan ve ülkemizde daha çok pastırma, sucuk gibi işlenmiş baharatlı etler ile tercih edilen bu tarif her kahvaltıya çok yakışacak.

Bizler size bugün orjinalinin tarifini veriyoruz, değişiklik yapması serbest!

Kuru domates, taze kekik, lime ve kaparinin de çok yakışacağını düşünüyoruz. Hollandez sosu ile birlikte damaklarınızda ziyafet etkisi yaratacak bu harika tarif için ayrıntılara buyrun. Afiyet olsun!

 

Eggs Benedict Tarifi İçin MalzemelerEggs Benedict Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tereyağını sade yağa çevirmek için bir tencereye yağı alın ve kaynatmadan sadece eritin. Üzerindeki süt tortularını kaşık yardımıyla alın.
  2. Minik bir tencereyi ocağa alın ve içine su koyun. Kaynamaya bırakın. Kaynayınca altını kısın ve üzerine cam bir kase oturtun. Kase suya temas etmemeli. Yumurta sarılarını ve sirkeyi bu kaseye ekleyin ve karıştırın.
  3. Çırparken tereyağını incecik sicim gibi olacak şekilde yumurta sarılarının içine ekleyin. Hepsini birden eklemeyin, kıvamına göre ara vererek ekleyin. Yağı içine absorbe etmesi için yavaş eklemek önemli.
  4. Çırpıcının sosun üzerinde çizgiler bıraktığını gördüğünüzde sosunuzun kıvamı olmuş demektir. Rengi de ballı hardala benzeyecektir. Kenara aldıktan sonra tuzunu ve limon suyunu ekleyip son kez çırpın.
  5. Orta boy bir tencereye bolca su ekleyin. İçine tuz ve sirkeyi de ilave edin. Kaynar seviyesine getirin fakat suyun fokur fokur olmamasına dikkat edin.
  6. Suyun içinde bir kaşık yardımıyla girdap yapın. Yumurtanızı bir kaseye yada kepçeye kırıp suyun içine dikkatlice bırakın.
  7. Bir kaşık yardımıyla yumurta aklarını sarılarının üzerine doğru dikkatlice ittirin ve kaplanmasını sağlayın.
  8. 2 ila 4 dakikada yumurtanız hazır olacaktır. Orta ateşte pişmesi önemlidir yoksa birden kaskatı olabilir. Pişen yumurtanızı bir tabağa alın ve karabiber ile tatlandırın.
  9. Kızarmış ekmeklerinizi tabağa alın, üzerine somon fümeyi ve poşe yumurtayı ekleyin. Hollandez sos ile finali yapın. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi