Ege Usulü Tarhana Çorbası

2024-07-25 10:29:51 - Yemeklik.com.tr

Her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında bu yıl menüde tarih, kültür ve doğanın bir buluşması olan Ege lezzetleri var! Yemeksepeti ve Yemek.com olarak destek verdiğimiz Türk Mutfağı Haftası'nda Ege lezzetleri menüsünde yer alan bu tarifi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle sizlerle buluşturuyoruz. Ege'nin bereketli topraklarının ve köklü mutfağının simgesi olan, geleneksel olarak sağlıklı, sürdürülebilir ve Akdeniz tipi beslenme şeklini öne çıkaran Ege lezzetlerine siz de mutfağınızda yer verebilir ve yerel üreticilerden malzemelerinizi temin edip bölge ekonomisine katkıda bulunabilirsiniz.

Tarhana, Türk Mutfağı’nın en özgün yaratımlarından biridir. Türkiye’de birçok farklı tarhana türü bulunur. Genellikle evlerde kış için hazırlık olarak yapılır. Bu sayede mevsimin en olgun domatesleri ve biberleri değerlendirilir. Fermente bir ürün olduğu için sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Besleyici özellikleri nedeniyle özellikle kış aylarında en çok tercih edilen çorbalar arasındadır.

Ege Usulü Tarhana ÇorbasıTarifi İçin MalzemelerEge Usulü Tarhana ÇorbasıTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tarhanayı derin bir kâseye alın, üzerine et suyunun ⅓ kadarını ekleyip karıştırarak seyreltin.
  2. Bir çorba tenceresine tereyağının 45 gramını koyup eritin.
  3. Kalan et suyunu ekleyip kaynatın. Soğuk suda açtığınız tarhanayı sürekli karıştırarak kaynar suya ekleyin. Tuzunu serpin. Yaklaşık 15 dakika ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin. Çok koyulaşırsa kaynar su ekleyin.
  4. Tarhana çorbasının üzerine 15 gram tereyağında kızdırılmış kuru naneyi dökerek sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi