Ege Usulü Kabak Mücver

Büyük sofraların aranan ismi... Herkesin gönlünde vardır mücverin bir yeri. Çocukluğu hatırlatır, hele bir de annen yaptıysa yoktur ondan güzeli.  Biz de anne eli değmiş gibi bir mücver yaptık.

Kabağı sevdiren, görünce yüz güldüren mücveri bol peynirle birleştirdik. Yanına taze otları serpiştirdik. Hafifçe kabarsın göğsümüzü kabartsın dedik, kabartma tozunu da unutmadık. Biraz da sevgimizi kattık.

Üstelik kabağın hafifliğini bozmadık, kızartmadık, az yağlı tavada pişirdik. Yanına da sarımsaklı naneli yoğurtla tam bir Ege güzeli oldu mücverimiz oldu.

Ege Usulü Kabak Mücver Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Adet Büyük Boy Kabak
  • 2 Adet Yumurta
  • 6 Yemek Kaşığı Un
  • 1/2 Demet Taze Soğan
  • 1/2 Demet Maydanoz
  • 1/2 Demet Dereotu
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 çimdik Tuz
  • 1 çay Kaşığı Pul Biber
  • 1 çay Kaşığı Toz Biber
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Küçük Kase Beyaz Peynir
  • 1 Küçük Kase Taze Kaşar Peyniri
  • 1 Küçük Kase Eski Kaşar
Ege Usulü Kabak Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kabakları bol suda yıkayın ve tuzlu suda bekletin. Sonrasında kurulayarak büyük bir kaseye rendeleyin.
  2. 2 adet yumurtayı kabakları rendelediğiniz kaseye kırın. Tuz ve baharatları da kaseye ekleyin. Üzerine bir çimdik şeker serpin ve karıştırın.
  3. Beyaz peynir, taze ve eski kaşar peynirini karışımın içine rendeleyin ve karıştırın.
  4. Dereotu, maydonoz ve taze soğanı ince ince kıyın. Bu işlem için rondo kullanabilirsiniz ancak çok ince olmamaları ve ezilmemeleri gerekir, ince olursa karışımı sulandırabilir. Kıydığınız karışımı kaseye ekleyin.
  5. Elediğiniz un ve kabartma tozunu da kaseye ekleyin. Karışımın durumuna göre un miktarını azaltabilir ya da artırabilirsiniz.
  6. Ocağın altını yakın. Orta büyüklükte teflon tavayı ocağa alın ve ısınmasını sağlayın.
  7. Zeytinyağı ya da tereyağı ile tavayı yağlayın. İyice karıştırdığınız kasedeki karışımdan kepçe yardımıyla bir parça alarak tavaya yayın.
  8. Spatula yardımıyla yaydığınız karışımın altını kontrol edin. Karışımın üstü matlaşmışsa ve altı spatula ile kolaylıkla kaldırılabiliyorsa pişmiş demektir, spatula ile diğer tarafını çevirebilirsiniz.
  9. Karışımın diğer tarafı da piştiğinde servis tabağına alın. Kasedeki karışımın kalanına da aynı işlemleri uygulayın.
  10. Tabağa aldığınız mücverlerin yanına sarımsaklı naneli yoğurt hazırlayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kabak Yağlısı

Kabak Yağlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fırında Soslu Çipura

Fırında Soslu Çipura

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fıstık Ezmeli Muzlu Kek

Fıstık Ezmeli Muzlu Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Müceddere

Müceddere

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Zencefilli Yeni Yıl Kurabiyesi

Zencefilli Yeni Yıl Kurabiyesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce