Ege Usulü Fava

2023-10-08 22:04:08 - Yemeklik.com.tr

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez mezelerindendir fava. Kuru bakla ile yapılan bu nefis mezeyi sık sık yapıyor ancak Ege usulü fava nasıl yapılır diyorsanız işte size tarifimiz. Klasik fava tariflerinden farklı olarak içerisine kimyon eklenir. Yapılış şekliyle ve sunumuyla Girit usulü favaya da benzer. Tekmil yerine süsleme olarak kırmızı soğan, dereotu ve zeytinyağı kullanılır. Damak zevkinize göre dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz elbette. Buyursunlar tarifimize, şimdiden ellerinize sağlık!

Ege Usulü Fava Tarifi İçin MalzemelerEge Usulü Fava Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Kuru baklayı yıkayın ve tencereye alın.
  3. Tuz, şeker, kimyon ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin. Ara ara karıştırmanız gerekir. Yaklaşık 40 dakika içinde suyunu çekecek ve kıvam alacak.
  4. Derin bir kaba aktarın ve pürüzsüz kıvam alması için blender'dan geçirin.
  5. Ardından kare bir borcama aktarın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra üzerini streçleyip en az 3 saat buzdolabında bekletin.
  6. Dilimleyerek servis edin ve üzerini mor soğan ve dereotu ile süsleyip zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi