Dut Reçeli

2023-09-17 00:44:55 - Yemeklik.com.tr

Görüntüsüyle iştah kabartan, rengiyle sunumları güzelleştiren nefis dut reçeli tarifiyle geldik. Ekşiyip yumuşamadan, en kısa sürede tüketmek gereken bu harika meyveyi reçel olarak saklamak harika bir yöntem. Haydi sizi mutfağa alalım.

Dut Reçeli Tarifi İçin MalzemelerDut Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. 1 kilo şekerden 1 su bardağı ayırıp geri kalan şekeri tencerede su ile birlikte kaynatalım.
  2. Şerbet kaynayınca içine dutları atıp yüksek ateşte bir taşım kaynatalım. Orta ateşe alıp yarım saat kadar daha kaynatalım.
  3. Sonra ayırdığımız 1 bardak şekeri ekleyelim ve kısık ateşte kıvam alana kadar kaynatalım.
  4. Ocaktan aldıktan 2-3 dakika sonra limon suyunu ekleyelim ve karıştıralım.
  5. Yıkayıp iyice kuruladığımız kavanozlara reçeli döküp ağzını sıkıca kapatalım ve kapağı aşağıda kalacak şekilde ters çevirip bir gün bekletelim. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi