Düdüklüde Kuru Fasulye

2023-09-16 16:10:57 - Yemeklik.com.tr

Kuru fasulye yaparken bir gece önceden ıslatmak şart. Ertesi gün tencerede uzun uzun pişirilerek en güzel kıvamına ulaşıyor. Bunlarda bir hayli zaman alıyor. Ancak bir gece önceden fasulyelerinizi ıslatmadınız diyelim, ya da çok uzun süreler fasulyenizi kaynatacak zamanınız yok. Bu durumda düdüklü tencereler imdada yetişiyor. Hem süreyi kısaltıyor hem de pişmesi zaman alan tariflerin çabucak pişmesini de sağlıyor. Karşınızda yanında ve yla afiyetle yiyeceğiniz nefis mi nefis düdüklüde kuru fasulye !

Eğer kuru fasulyelerinizi bir gece önceden ıslattıysanız ve bir şekilde pişirmek istiyorsanız, 25-30 dakikada kuru fasulyeleriniz afiyetle yenmeye hazır oluyor. Bir gece önceden ıslatmadıysanız püf noktalarımızda sizler için minik bir önerimiz mevcut. Güzel bir akşam yemeği sofrası için hadi buyurun tarifimize. Şimdiden ellerinize sağlık!

Düdüklüde Kuru Fasulye Tarifi İçin MalzemelerDüdüklüde Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. 1 gece önceden ıslattığınız fasulyeleri yıkayın ve süzülmeye bırakın.
  2. Soğanı yemeklik doğrayın ve kavurun.
  3. Salçayı ekleyin.
  4. Kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  5. Fasulyeleri de ekleyerek bir süre daha kavurun.
  6. Üzerine su ekleyin. Harlı ateşte buhar çıkıncaya kadar pişirin.Buhar çıkınca altını kısın ve 15 dakika pişirin. (Süre fasulyenin cinsine göre değişebilir)
  7. Süre sonunda düdüklünün altını kapatın, buhar tamamen çıkınca kapağı açın ve servis yapın. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi