Yemeklik.com.tr 8 ay önce
yemeklik #ekmek

Dört Çeşit Focaccia

Focaccia, İtalya'nın müthiş lezzetleri arasında öne çıkanlardan sadece bir tanesi. Ne ekmek diyebiliriz  ne de kek. İçerisine konulan malzemelerle zenginleşen, bol zeytinyağlı ve nefis bir mayalı hamurun karışımı olan bu İtalyan ekmeğinin tadına doyulması imkansız! İster çay saatinde tuzlu niyetine tüketin, ister kahvaltıda zengin bir ekmek olarak. Hatta restoran usulü başlangıç olarak bile zeytinyağlı zeytin ezmesi yanında sofraya koyabilirsiniz

Kısacası biz bu tarifi çok sevdik ve her çeşitten birer dilim olsun, bir de hepsi aynı anda pişsin istedik. Videosunu da aşağıya bıraktık. Siz dilerseniz damak zevkinize göre olan malzemelerle de hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Sizin favori focaccianız hangisi ?

Dört Çeşit Focaccia Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru İçin:
  • 500 Gram Un
  • 10 Gram Tuz
  • 30 Gram Yaş Maya
  • 375 Ml. Su
  • 20 Ml. Zeytinyağı
  • 15 Gram Bal
  • 3 Dal Taze Biberiye
  • 2 Dal Taze Kekik
  • Üst Malzemesi İçin:
  • 30 Gram Jambon
  • 30 Gram Cheddar Peyniri
  • 1 Yemek Kaşığı Siyah Zeytin
  • 2 Yemek Kaşığı Keçi Peyniri
  • 1 Adet Incir
  • 5 Adet Cherry Domates
  • 20 Gram Parmesan Peyniri
  • 4 Adet Fesleğen Yaprağı
  • 1/2 Adet Kapya Biber
  • 2 Yemek Kaşığı Tulum Peyniri
  • 1 çay Kaşığı çörek Otu
  • Kabı yağlamak için:
  • 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
Dört Çeşit Focaccia Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yaş mayayı suyun bir kısmıyla kaşıkla karıştırarak eritin.
  2. Geniş bir kaba unu, erittiğiniz mayayı, bal, zeytinyağı, tuz ve suyu ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamur yumuşak ve ele yapışan bir kıvamda olacaktır.
  3. Taze biberiye ve taze kekikleri de hamur karışımının içerisine ekledikten sonra tekrar karıştırın.
  4. Yağlanmış fırın kabınızın içerisine hamuru dökün ve parmaklarınızın uzu ile hamuru kalıba yayın.
  5. Oda sıcaklığında 25 dakika hamurun mayalanması için bekletin.
  6. Hamur mayalandıktan sonra malzemelerin karışmaması adına, dört eşit parça olacak şekilde bıçak yardımıyla hamura kesik atın.
  7. Jambon, cheddar, zeytin; biberiye ve keçi peyniri; cherry domates, yaprak parmesan, fesleğen; kapya biber, tulum ve çörekotunu dört ayrı çeşit olacak şekilde malzemeleri dizin.
  8. 180 derecede 35 dakika pişirin.
  9. İncir dilimlerini keçi peynir ve biberiyeli bölüme son olarak ekleyin.
  10. 30 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Kuru Soğanlı Kısır

Kuru Soğanlı Kısır

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
5 ay önce
Portakallı Çikolatalı Hindistan Cevizli Kurabiye

Portakallı Çikolatalı Hindistan Cevizli Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Kahve ve Labne Peynirli Panna Cotta

Kahve ve Labne Peynirli Panna Cotta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Moka Pot Kahve

Moka Pot Kahve

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Peynir Soslu Makarna

Peynir Soslu Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce