Domatesli Galette
Kahvaltıda ve sahurda yiyebileceğiniz, dışı kıtır içi sulu sulu bir galette tarifiyle geldik. Haydi sizi mutfağa alalım.
Domatesli Galette Tarifi İçin Malzemeler
- Hamuru için:
- 2 Su Bardağı Tam Buğday Unu
- 75 Mililitre Zeytinyağı
- 1 Adet Yumurta
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Keten Tohumu
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Kekik
- Kenarları için:
- 1 Adet Yumurta
- 1 Yemek Kaşığı Susam
- 1 Yemek Kaşığı çörek Otu
- Harç için:
- 1 çay Bardağı Beyaz Peynir
- 1 Demet Maydanoz
- 1/2 çay Bardağı Ceviz
- 2 Adet Taze Soğan
- 1 çay Kaşığı Pul Biber
- 3 Adet Domates
Domatesli Galette Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fırını 200 derece alt üst ayarda ısıtın.
- Domatesleri dilimleyip bir kevgirde tuzlayın ki fazla suyunu atsın.
- Hamurun tüm malzemelerini rondoya alın, rondo yoksa elle de olur. Hamurunuz toparlanmazsa biraz su ekleyebilirsiniz. Ben yaklaşık 2 yemek kaşığı su koydum.
- Hamuru iki yağlı kağıt arasına alıp yuvarlak şekilde açalım.
- İç harcı için domates hariç bütün malzemeleri rondoya alalım. Daha kolay bütünleşmesi için sıcak su ekleyebilirsiniz. Kenarlarından iki parmak boşluk kalacak şekilde harcı hamura dökelim.
- Domatesleri dizelim. Yağlı kağıt yardımıyla kenarları katlayalım.
- Kenarlarına yumurta sürelim, çörek otu ve susam ekleyelim. Domatesin üstüne biraz zeytinyağı ve karabiber dökelim.
- Fırında tam 35 dakika, nar gibi kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.