Dereotlu ve Tulum Peynirli Ekmek Ağacı
Yılbaşı sofralarına renk ve lezzet katacak, sofrayı ağaçlandıracak şahane bir ekmek yapıyoruz. Ekmek dediğime bakmayın, yapımı gayet pratik ve poğaça gibi atıştırmalık bir güzellikte olacak.
Dereotu, tulum peyniri, baharatlar ve çavdar unu ile hafif bir tarif veriyorum.
Dereotlu ve Tulum Peynirli Ekmek Ağacı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 Adet Yumurta
- 1 Ajda çay Bardağı Yoğurt
- 1/2 Ajda çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1/2 çay Kaşığı Zerdeçal
- 1/2 Demet Dereotu
- 2 Yemek Kaşığı Tulum Peyniri
- 3 Su Bardağı çavdar Unu
- 1 Tatlı Kaşığı Susam Ve çörek Otu Karışımı
Dereotlu ve Tulum Peynirli Ekmek Ağacı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kapta yumurta, yoğurt ve yağı karıştırıyoruz. Ardından baharatları, dereotunu ve rendelenmiş tulum peynirini ekleyip karıştırıyoruz. Son olarak unu ve kabartma tozunu ekleyip, hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamur hazır olunca elinize biraz zeytinyağı alıp hamurun etrafını ovalayın, hem hamurun kurumasını engelleyecek hem de rahat yuvarlamanızı sağlayacak.
- Hamurdan küçük bezeler koparıp sıkıştırmadan yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.
- Ben yuvarlaklarımı ağaç şeklinde yapıp dizdim. Siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz son olarak üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp çörek otu ve susam serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırına veriyoruz. Alt üst kızarmış kızarınca fırından alabilirsiniz ortalama 20-25 dakikayı bulacaktır. İçi poğaça görüntüsünde olacak, çok hafif nemli kalabilir. İşte soframızın yenilebilir ağacı hazır.