Dereotlu Poğaça

2023-09-17 00:08:40 - Yemeklik.com.tr

Tek başına bir kahvaltıyı kurtarır o, mutluluk sebebidir, fırından yeni çıkmış kokusu ve sıcaklığı insanı hayata bağlar, iştah açar. en nefislerinden dereotlu poğaçadan bahsediyoruz.

Seveni kadar sevmeyeni de çoktur nun. Bu kabul edilebilir olsa da dereotlu poğaçanın ne kadar lezzetli olduğu gerçeğini değiştirmez. Dereotlu poğaça tarifinde (adı üstünde) bol miktarda dereotu bulunur. Arzuya göre yağsız peynir ve dereotunun kendi aromasını bastırmayacak her türlü baharat eklenebilir. Önceden ısıtılmış fırında, yuvarlak ya da midye kabuğu halinde şekil alıp üzeri kızarana kadar pişirilir. Farklı farklı şekilleriyle de yapabileceğiniz dereotlu poğaça imiz karşınızda!

Çayın yanında keyfi çıkar, hafta içi sını pratik ve leziz hale getirir. Yerken mutluluk veren tarifimize davetlisiniz. Şimdiden ellerinize sağlık diyoruz.

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin MalzemelerDereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Dereotlu poğaça için gerekli olan un hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
  2. Unu kontrollü olarak eklemeye başlayın.
  3. Kıvama göre azar azar un ilave ederek homojen bir hamur elde edin.
  4. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak şekilde olmalı.
  5. Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartarak elinizde şekil verin ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.
  6. Üstlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek, yaklaşık 25 dakika pişirin.
  7. Fırından alın ve ılık olarak servis edin.
  8. Dereotlu poğaçalar hazır! Afiyetler olsun.

Daha Fazla Gönderi