Yemeklik.com.tr 6 ay önce
yemeklik #meze

Dereotlu Meze

Yapması en kolay olan dereotlu meze içinizi ferahlatacak. İster meze olarak yan ürün, ister yemeklerin yanına salata olarak, isterseniz de ana yemek olarak içerisine minik kurutulmuş ekmek kırıntısı ekleyerek yiyebilirsiniz.

Dereotlu Meze Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Demet Dereotu
  • 1 Adet Salatalık
  • 1 Yemek Kaşığı Kuru Nane
  • 1 Diş Sarımsak
  • 500 Gram Yoğurt
  • 150 Gram Labne
Dereotlu Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Süzme yoğurdumuzu genişçe bir karıştırma kabının içerisine alarak çırpıcı yardımıyla kıvamını açıyoruz. 

  2. Yoğurdumuzun içine labne peynirimizi ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. 

  3. Dereotumuzu güzelce yıkayıp süzdükten sonra ince ince kıyıyoruz. 

  4. Salatalığımızı yıkayıp, kabuklarını soyduktan sonra ince minik küpler haline getiriyoruz.

  5. Labne ile karıştırdığımız yoğurdumuzun içerisine ezilmiş sarımsak veya sarımsak tozumuzu, kuru nanemizi, ince kıyım halindeki dereotu ve minik küpler halindeki salatalığımızı ekleyerek karıştırıyoruz. 

  6. Koyu kıvamlı haldeki mezeyi istediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.

Bol Cevizli Tarçınlı Kek

Bol Cevizli Tarçınlı Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Kırma Yeşil Zeytin

Kırma Yeşil Zeytin

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Kuzu Kuşbaşılı Enginar

Kuzu Kuşbaşılı Enginar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Kinoalı Girit Kabağı

Kinoalı Girit Kabağı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Fırıncı Ramazan Pidesi

Fırıncı Ramazan Pidesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce