Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #hamur-isi

Dereotlu Mahlepli Poğaça

Beslenmeye, kahvaltıya, çay yanına, pikniğe, buzluğa koyabileceğiniz mis gibi mahlep kokusu, yumuşacık dokusu ile sofraları süsleyip damakları lezzetlendiren bu poğaçayı hemen yapalım.

Dereotlu Mahlepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Su Bardağı ılık Süt
  • 1/4 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Paket Kuru Maya
  • 2 Tatlı Kaşığı şeker
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Mahlep
  • 12 Dal Dereotu
  • 3,5-4 Su Bardağı Un
  • Üzerine:
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • İçine:
  • 100 Gram Kaşar
Dereotlu Mahlepli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Daha sonra kontrollü bir şekilde un eklenir hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakalım.
  2. Mayalanan hamuru istediğiniz büyüklükte alıp içerisine kaşar peyniri koyup yuvarlayalım tepsiye dizelim. Hamurun üzerini örtüp tepsi mayası yapalım.
  3. Üzerine yumurta sarısı sürüp önden ısıttığımız 180° fırında pişirelim. Sıcacıkken tüketelim.
Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği

Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Yoğurtlu Yuvalama

Yoğurtlu Yuvalama

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Şinitzel

Şinitzel

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
9 ay önce
Mantarlı Et Sote

Mantarlı Et Sote

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Cevizli Burma Kadayıf

Cevizli Burma Kadayıf

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce