Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #pogaca

Dereotlu Kıyır Poğaça

hazırlamak isteyenler, size bir sürprizimiz var. Kabartma tozlu yı sizler için dereotlu olarak hazırladık. Üstelik hem kıyır kıyır hem de çok pratik oldu. Dilerseniz dereotu yerine farklı baharatlar, maydanoz da kullanarak hazırlayabilir, ufalanmış peynir parçaları da ekleyebilirsiniz.

Tereyağı hem mükemmel bir tat hem de kıyır dokusuna oldukça etki ediyor. Fakat daha ekonomik olmasını isterseniz margarinle de deneyebilirsiniz. Elma sirkesi de kıyırlığının sebeplerinden birisi, merak etmeyin kokusu poğaça pişerken uçuyor geriye mis gibi kıvamıyla nefis bir poğaça kalıyor. bu kez çok pratik, çok leziz!

Dereotlu Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
  • Poğaça İçin:
  • 125 Gram Tereyağı (oda ısısında Bekletilmiş)
  • 1 Adet Yumurta
  • 1/2 Su Bardağı Yoğurt
  • 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 2 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi
  • 1 Silme Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı şeker
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2-2,5 Su Bardağı Un
  • 1 Kase Ayıklanmış Dereotu
  • 1/2 çay Bardağı Ufalanmış Beyaz Peynir
  • Üzeri İçin:
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 1 Tatlı Kaşığı Susam
  • 1 Tatlı Kaşığı çörek Otu
Dereotlu Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını sıvı yağ, yoğurt ve yumurta ile birlikte geniş bir kaseye alın ve tüm malzemeler birleşinceye dek karıştırın.
  2. Kabartma tozu, sirke, tuz ve şekeri de ekleyerek tekrar karıştırın. Malzemelerin daha iyi birleşmesi için ilk iki aşamada da çırpıcı kullanabilirsiniz.
  3. Ardından kontrollü olarak sıvı karışıma unu ilave etmeye başlayın. Bu aşamayla birlikte hamuru spatula veya tahta kaşıkla karıştırın.
  4. Azar azar unu ekledikten sonra kıvamını kontrol edin. Ele yapışmayan fakat yağlı bir hamur elde etmelisiniz. Eğer hamurunuz hala çok yapışkansa azar azar un ilave edebilirsiniz.
  5. Ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra ince ince kıydığınız dereotunu hamura ekleyip son kez karıştırın.
  6. Tereyağlı bir hamur olduğu için şekil vermeden önce en az 30 dakika boyunca buzdolabında dinlendirin.
  7. Hamurunuz hazır olduğunda kayısı büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın, düzleştirerek yuvarlak şekil verin. Dilerseniz içerisine peynir koyarak dilerseniz sade haliyle katlayıp yarım ay şeklini verin.
  8. Hazırlamış olduğunuz poğaçaları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize aralıklı olarak yerleştirin. Yumurta sarısını  poğaçaların üzerine güzelce sürün. Ardından üzerlerine çörek otu ve susamı serpiştirin.
  9. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 5-6 dakika dinlendirin ve ardından servis edin. Afiyet olsun!
Frambuaz Sosu

Frambuaz Sosu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kuru Yemişli Çikolata

Kuru Yemişli Çikolata

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Biscotta Ricotta (Ricotta Kremalı Bisküvi)

Biscotta Ricotta (Ricotta Kremalı Bisküvi)

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Zerdeçallı Patates Kavurması

Zerdeçallı Patates Kavurması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Şekersiz Mozaik Pasta

Şekersiz Mozaik Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce