Deniz Tarağı

2023-09-16 23:17:59 - Yemeklik.com.tr

Şefin hazırladığı yenilebilir toprak üzerine yerleştirilen tarifini de paylaştığımız klasik tarator sos ve kızartılmış deniz tarakları... Göz göz duran bu güzeller denizden gelen lezzetli bir başlangıç.

Ouzo Roof Restaurant menüsünün vazgeçilmezlerinden biri olan deniz tarağı yanı sıra Yemeklik.com.tr‘a özel olarak gerçekleştirdiğimiz çekimde şefinden püf noktalarını aldığımız diğer ne de göz atabilirsiniz.

Deniz Tarağı Tarifi İçin MalzemelerDeniz Tarağı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Zeytinyağı, taze kekik, maldon tuzu ve tane beyaz biberle marine ettiğiniz deniz taraklarını kızgın tavada alt üst ederek mühürleyin.
  2. Tarator sosu hazırlamak için; bayat ekmek içini ufalayın. Süt, krema, mayonez, tuz, taze çekilmiş tane beyaz biber ve sarımsak püresi ilavesiyle karıştırın.
  3. Yenilebilir toprağı, üç göz şeklini alacak şekilde servis tabağına 1/2'şer yemek kaşığı kadar yerleştirin. Üzerlerine hazırladığınız tarator sostan ekleyin.
  4. Bu yuvaların üzerine mühürlenmiş deniz taraklarını koyup nane sos eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi