Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Deniz Mahsüllü Barbunya

Baklagilleri klasik şekilde yapmaya sıkıldınız mı? O zaman hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli deniz mahsüllü barbunya tarifi ile tanıştıralım sizleri.

Deniz Mahsüllü Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kilogram Barbunya
  • 200 Gram Karides
  • 20 Adet Midye
  • 1 Adet Soğan
  • 3 Diş Sarımsak
  • 2 Adet Domates
  • 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı şeker
  • 4-5 Dal Maydanoz
  • 4-5 Dal Dereotu
  • 1 çay Kaşığı Tuz
Deniz Mahsüllü Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle barbunyalarımızı ısırdığımızda ağızda rahat çiğnen bir kıvama gelene kadar haşlıyoruz.
  2. Ardından ayrı bir tencereye zeytinyağımızı ekliyoruz.
  3. Biraz ısındıktan sonra karideslerimizi ekleyip soteliyoruz, hemen ardından midyelerimizide atıp sotelemeye devam ediyoruz.
  4. Biraz soteledikten sonra yağın içinden süzerek alıyoruz, ardından karides soteledeğimiz tencereye soğanlarımızı ekleyip biraz renk aldıktan sonra sarımsaklarımızı ekliyoruz.
  5. Barbunyalarımızı ve domatesleri ekliyoruz.
  6. Hepsini biraz kavurduktan sonra 2 Su bardağı su ekleyiyoruz ve üzerine şeker ekleyip üstünü kapatıyoruz.
  7. 10 dakika kaynadıktan sonra midye ve karideslerimizi ekleyip tuzumuzu ekliyoruz (tercihe göre ve miktarda) ardından üzerini kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  8. Pişen barbunyalarımızı üstü kapalı şekilde bir süre dinlendirip  servis edebilirsiniz üzerine dereotu ve maydanozları ekleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Fit Truffle

Fit Truffle

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Sağlıklı Kek

Sağlıklı Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Susamlı Cevizli Kurabiye

Susamlı Cevizli Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kara Orman Meyveli Muffin

Kara Orman Meyveli Muffin

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ev Yapımı Un Kurabiyesi

Ev Yapımı Un Kurabiyesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce