Damla Sakızlı Muhallebi

2023-09-17 00:55:06 - Yemeklik.com.tr

Çocukluğumuzun belki de ilk tatlısı olan , bu tarifte damla sakızı ile aromalanıp farklı bir tat alıyor. Misler gibi kokusuyla yerken insanın yüzünde kocaman gülümsemeler oluşturuyor. Damakta eşsiz tatlar bırakan bu hazırlamak ise çokça basit. Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar pişirmek yeterli. İşin sırrı krema ve damla sakızında saklı. Damla sakızı yerine popüler tatil beldelerinden edindiğiniz damla sakızı macunu ya da ini de kullanabilirsiniz. nın üzerini dilediğiniz gibi süslemek de serbest. Bu damla sakızlı muhallebi ni çok seveceksiniz!

Damla Sakızlı Muhallebi Tarifi İçin MalzemelerDamla Sakızlı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sütü tencereye alın. Üzerine şeker ve unu ekleyip güzelce karıştırın. Tencereyi ocağa alın.
  2. Sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Kıvam alınca üzerine vanilini ekleyin. Damla sakını da ezip toz haline getirdikten sonra içine ekleyip karıştırın.
  3. En son tereyağını da ekleyip ocağın altını kapatın. Muhallebiyi kaselere paylaştırın.
  4. Oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırın. 2-3 saat dinlendirin. Dinlenen muhallebiyi dilediğini gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi