Çökelek Sündürmesi ve Tuzsuz Ekmeği

2023-10-08 11:37:39 - Yemeklik.com.tr

Tek kelime ile eşsiz ve yöresel has çocukluk lezzetim... Kolayca hazırlanan, leziz mi leziz çökelek sündürmesi ve tuzsuz ekmeği ile nefis bir kahvaltı sofrası kurmaya var mısınız?

Çökelek Sündürmesi ve Tuzsuz Ekmeği Tarifi İçin MalzemelerÇökelek Sündürmesi ve Tuzsuz Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tuzsuz ekmeği yapılışı:
  2. Yumurta, süt, yoğurt, sıvı yağ ve tuzu homojen hale getirdikten sora un, kabartma tozunu ilave edip iyice yoğuruyor ve cevizi ilave ediyoruz.
  3. Hamuru iyice dinlendirip yuvarlak şekil verip mümkünse kara fırın yoksada normal fırında 180 derecede üzerine yumurta sarısı sürüp pişiriyoruz.
  1. Çökelek sündürmesi yapılışı:
  2. Tereyağ ve Tokat çökeleğini kısık ateşte çökelekler iyice eriyene kadar pişiriyoruz ve sıcacık tüketiyoruz.

Daha Fazla Gönderi