Çökelek Peyniri
Evde en kolayından ve doğalından yapıyoruz. Bunun için ihtiyacımız olan tek malzeme yoğurt. Yoğurt için tercihiniz olursa hele bu tarifin en nefis lezzetine ulaşırsanız. Evde çökelek yapımında ev yoğurdu bulamıyorsanız pek tabi hazır yoğurt da kullanabilirsiniz. Elde ettiğiniz çökeleği , , salatalar da kullanabilir, kahvaltı da afiyetle tüketebilirsiniz. O zaman haydi buyurun tarifimize. Afiyet olsun.
Çökelek Peyniri Tarifi İçin Malzemeler
- 3 Kg. Yoğurt
- 500 Ml. Su
- 1 Yemek Kaşığı Tuz
Çökelek Peyniri Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurdu uygun bir tencereye alın.
- Üzerine tuz ve suyu ekleyin.
- Çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın. Ocağa alın ve kaynamaya bırakın.Önce harlı ateşte hafif kesilir gibi olmaya başladığında orta ateşe alın.
- Kaynamaya başlayınca 1 dk kaynatın.Çok fazla kaynatırsanız rengi ve tadı değişir.
- Kaynamaya başladığı andan itibaren kesik kesik olacak. Ocağın altığını kapatın.
- Tencerenin kapağını da kapatıp ılımaya bırakın. Ilıdıktan sonra süzün. Bu şekilde ılıdıktan sonra süzdüğünüzde daha kaliteli bir peynir elde edersiniz.
- Buzdolabında 3-4 güne kadar taze şekilde muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.