Cocostar Pasta

2023-09-16 23:31:33 - Yemeklik.com.tr

Öyle bir  düşünün kıvamı bulut kadar yumuşacık olsun. Her çatalda Hindistan cevizinin lezzetini dolu dolu hissedin. da desteğe gelsin. Altında yumuşacık keki, üzerinde kolaylıkla hazırlanan Hindistan cevizli katmanı, en sonda ise çikolatalı ganajıyla bu tarif en sevilen pasta tarifleri arasına girmeye hak kazanacak türden. Karşınızda her dilimi sonra yüzünüzde mutluluk ifadeleri oluşturacak nefis mi nefis cocostar pasta ! Şimdiden ellerinize sağlık.

Cocostar Pasta Tarifi İçin MalzemelerCocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak kek için yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın. Sütü ekleyin.
  2. Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
  3. Homojen bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Hamurunuzu kelepçeli kalıbınıza dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin.Piştikten sonra fırından alın ve soğumaya bırakın.
  4. Üzeri için krem şantiyi süt ile kıvam alıncaya kadar çırpın. Hindistan cevizi ve pudra şekerini ekleyerek karıştırın.
  5. Ganaj için sıvı kremayı uygun bir tencereye alın. Kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. Çikolataları ekleyerek eriyinceye kadar karıştırın.
  6. Soğuyan kekin üzerine sütü eşit miktar da dökerek ıslatın.
  7. Hindistan cevizli karışımı kekin üzerine dökün ve dümdüz olacak şekilde düzeltin.
  8. Üzerine soğuyan ganajı dökün.
  9. Buzdolabına kaldırın. En az 3-4 saat buzdolabında dinlendirin
  10. Kenarlarını Antep fıstığıyla ya da istediğiniz başka bir malzemeyle süsleyin. Üzerine beyaz çikolata gezdirebilir ya da meyve de ilave edebilirsiniz.
  11. Dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi